Kerstbomenkwekerij Anthonissen

Groothandel in kerstbomen

Koreaanse zilverspar (Abies koreana)

Koreaanse zilverspar (Abies koreana)

De Koreaanse zilverspar (Abies koreana) of Koreanais is een groenblijvende naaldboom die behoort tot de dennenfamilie (Pinaceae)..:

Het is een langzaam groeiende plant die in siertuinen wordt aangeplant en als kerstboom geteeld wordt. De naalden vallen bij een afgezaagde boom niet uit.

De boom komt van nature voor in de bergen van het uiterste zuiden van Korea en wordt daar 6-16 m hoog. In Nederland wordt de boom niet hoger dan 3-4 m en is dan 2,5 m breed. De gladde schors is grijsbruin en bezet met harsblaasjes.

De takken zijn dicht bezet met zachte, omhoogstaande, aan de bovenzijde glimmende naalden. De 1,2-2,5 cm lange, platte, naar de top toe breder wordende naalden zijn donker- tot grijsgroen. Op de onderkant zijn de huidmondjes in twee zeer brede zilverwitte lengtestrepen, gescheiden door een smalle middennerf, gerangschikt. De punt van de naald is stomp en ingekeept.

De boom vormt al op jonge leeftijd veel 5-7,5 cm lange kegels, die in grote groepen op de takken staan. Hierdoor heeft de boom een hoge sierwaarde. De jonge kegels kleuren zilverblauw. De rijpe kegels kleuren bruin en vallen bij rijpheid uit elkaar. Alleen de spil blijft aan de tak zitten. Het zaad is in de herfst rijp.

Meer info

 

 

Contact

 

 

 

Kerstbomenkwekerij Anthonissen
Plantagebaan 178
4725AE Wouwse Plantage
Mob: +31 (0) 623 240824
Mob: +31 (0) 650 45 8930
Mob: +31 (0) 653 82 7575